Flest positive til globalisering i Afrika

En omfattende holdningsundersøkelse viser at to av tre afrikanere tror at globaliseringen har en positiv effekt på livene deres. Ingen er mer positive til globalisering enn afrikanere.


Undersøkelsen som ble offentliggjort forrige uke viser også at et flertall mener de burde blitt bedre behandlet av de rike landene i handelsspørsmål. Undersøkelsen er foretatt av Globescan og Verdensbanken i åtte afrikanske land (Elfenbenskysten, Ghana, Nigeria, Kenya, Sør Afrika, Tanzania, Zimbabwe og Egypt).


En annen omfattende undersøkelse fra GlobeScan (foretatt i 19 afrikanske land) viser  at Afrika har flest mennesker med en positiv holdning til globalisering. Spesielt positivt innstilt er de unge og de med høy utdannelse. Det er store forventninger til at de afrikanske landene skal bli mer integrert i verdenshandelen.


 


Se data fra undersøkelsen foretatt i åtte land


 


 


 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »