KONFERANSE: Oslo Freedom Forum


18.- 20. mai arrangeres Oslo Freedom Forum på Grand Hotel og Oslo Nye Teater. Noen av verdens fremste tenkere og menneskerettighetsaktivister vil diskutere menneskerettighetssituasjonen i verden og ære dem som har risikert sitt liv for friheten. Blant talerne er Elena Bonner, Vladimir Bukovsky, Palden Gyatso, Václav Havel, Harry Wu og Elie Wiesel. Konferansen arrangeres av amerikanske Human Rights Action Center og Human Rights Foundation, og Civita er en av de norske samarbeidspartnerne.
 
Talerne inkluderer menneskerettighetsforkjempere, men også forfattere, tidligere statsledere og pionerer innen næringsliv, kultur og politikk. Det vil komme deltakere fra Hviterussland, Tsjad, Kina, Cuba, Tsjekkia, Frankrike, Guatemala, Ungarn, Jordan, Litauen, Mauritania, Nicaragua, Nord-Korea, Pakistan, Romania, Russland, Saudi-Arabia, Sudan, Sverige, Tibet, Tyrkia, Storbritannia, USA, Venezuela, Vietnam og Norge. 
 

Oslo Freedom Forum (OFF) er en konferanse om menneskerettigheter etter mønster fra det økonomiske forumet i Davos. Forumet vil samle tidligere statsledere, nobelprisvinnere, og kjente tidligere samvittighetsfanger. Alle har til felles at de utelukkende har kjempet med ikke-voldelige metoder. Forumet vil i tillegg til foredragsholderne samle kjente norske og internasjonale deltagere fra politikk, næringsliv og kultur.

Menneskerettighetene som universelle og ukrenkelige er under press fra organisasjoner, grupper og stater for å relativiseres i forhold til kultur, religion etc. OFF fokuserer på menneskerettigheter som medfødte rettigheter; rettigheter du har i kraft av å være menneske. Slik de ble definert av opplysningstidens filosofer og slått fast i FNs menneskerettighetserklæring fra 1948.

Konferansen som konsept er basert på TED (Technology, Entertainment, Design), en årlig konferanse i USA med foredragsholdere og underholdere fra øverste hylle innenfor mange sjangre og disipliner. http://www.ted.com/index.php

Foredragene vil bli filmet og lagt ut på nettet etter konferansen.

Arrangør er Human Rights Foundation og Thor Leonardo Halvorssen Mendoza. Han er grunnlegger av Human Rights Foundation, og driver filmproduksjon i Hollywood. New York Times har kalt ham en uavhengig, uredd og politisk ukorrekt filmskaper.


Du kan lese mer om konferansen på www.oslofreedomforum.no
 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »