ØKONOMI: Hernes og kapitalismen

– Finanskrisen har ikke bare vært en vekker for aktører i finansbransjen, men også for politikere og byråkrater som forvalter rammeverket. I stedet for å legge skylden på kapitalismen og å se på kapitalister som noe utenfor fellesskapet, burde man ta finansaktører og andres innvendinger mot de nye reglene på alvor. Hensikten må vel være at finanskrisen ikke gjentar seg, ikke at finansbransjen behandles som spedalske, skriver Mathilde Fasting, prosjektleder i Civita i Morgenbladet.

Les hele artikkelen i Morgenbladet her.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »