FEMINISME: Feminismens seier – og dens prisAyaan Hirsi Ali skriver om Nujood Ali og Elizabeth Gilberts bøker i The New York Times: "I often am asked by my Western audiences: “Where did feminism go wrong?” Western feminism hasn’t gone wrong at all — it has accomplished its mission so completely that a woman can marry freely and then leave her husband equally freely, purely in order to pursue her own inclinations. The victory of feminism allows women to shape their own destinies. But there is a price for this victory: many Western women have lost the ability to empathize with women not only in the Islamic world, but also in China, India and other countries; women whose suffering takes forms that are now largely unknown in the West. The best we can hope for is a neo-feminism that reminds women in the West of the initial phases of their liberation movement. Those phases not only highlighted the subjugation of women, they set out to dismantle the foundations of their cages."

Les hele artikkelen her.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »