Har fremtidens Europa plass til jødene?

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania torsdag 26. februar.

Terrorangrepene i Paris og København har, i tillegg til å være et angrep på ytringsfriheten, også vært et angrep på jøder. Stadig flere jøder velger nå å emigrere fra Europa på grunn av økt antisemittisme. Skyldes trusselen mot den jødiske minoriteten økt islamsk innvandring, eller er det andre årsaker som forklarer frykten i den jødiske minoriteten? Hva kan vi gjøre for at jødene også skal føle seg hjemme i fremtidens Norge og Europa?

 

Se video fra frokostmøtet med statsråd for EØS-saker og forholdet til EU Vidar Helgesen, journalist og regissør Monica Csango, rådgiver ved Antirasistisk Senter og tidligere leder av Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan og historiker i Civita Bård Larsen.

Se innleggene her:

 

Se debatten her:

 

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »