Hva skjer i Israel?

Se video fra frokostmøtet her:

Innlegg: 

Debatt:

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania onsdag 20. april.

Hvordan kan vi forstå de siste månedenes angrep på israelere i Israel? Og hvordan vil destabiliseringen av Midtøsten påvirke muligheten for en tostatsløsning? Er den jødiske settlerbevegelsen og okkupasjonen av Vestbredden egentlig et anti–sionistisk prosjekt?

I panelet var:

Gadi Taub: Historiker, journalist og politisk kommentator fra Jerusalem. Forfatter av flere bøker, blant annet The Settlers and The Struggle over the Meaning of Zionism.

Hanne Eggen Røislien: Seniorforsker i Staben i Cyberforsvaret. Forfatter av bøkene Israelerne: kampen for å høre til og Bosettere på hellig grunn: En reise blant jødiske nybyggere.

Erling Rimehaug: Journalist, forfatter og tidligere redaktør i Vårt Land. Rimehaug ga nylig ut boken Ett land to folk. Hvordan jøder ble israelere og arabere palestinere.

Hør podcast fra møtet her:

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »