Frokostmøte 14.2.: Fascismen på fremmarsj? Hva skjer i Ungarn?

Civita inviterer til frokostmøte på Cafe Christiania tirsdag 14. februar kl.8.00-9.30

Ungarns historie er historien om et land som gikk fra ett totalitært system til et annet: Fra fascisme i 1944-45, til kommunismen, som først brøt sammen i 1989.

Siden har Ungarn gått fra å være en rettsstatlig spydspiss med en sterk konstitusjon til å få sin liberale forfatning truet.

Utviklingen i Ungarn bekymrer mange. Beveger landet seg i nyfascistisk retning?  EU har krevd revisjon av lovgivningen for at ikke Ungarn skal møtes med sanksjoner.

På frokostmøtet vil vi se på Ungarns konstitusjonelle historie, forholdet til antisemittisme og behandlingen av romfolket, og den politiske utviklingen vi nå ser.

Panelet:
Gabi Gleichmann, skribent og forfatter
Morten Kinander, jurist og filosof i Civita
Nils Rune Langeland, historiker og forfatter
Eva Sarfi, universitetslektor og forsker ved Sentral-Europa og Balkan-studier, UiO

Det serveres frokost fra kl. 07.45, og det blir anledning til å stille spørsmål.

Møtet finner sted på Café Christiania, Nedre Vollgt. 19, inngang i Stortingsgaten.

 

Meld deg på her.

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »