Ukritisk om Kina

Er det slik å forstå at Raymond Johansen foretrekker det kinesiske diktaturet fremfor det amerikanske demokratiet?

I en særdeles ukritisk kronikk går Arbeiderpartiets Raymond Johansen langt i å hylle Kinas vekt på ”langsiktighet og stabilitet”. De nye lederne i Kina har i følge partisekretæren sett ”positive og negative” sider av moderniseringen. Men hyllesten stopper ikke med det, Raymond Johansen fortsetter: ”Statsminister Wen Jiabao er den av dagens ledere som tydeligst har gitt eksempler på hvordan myndighetene balanserer stabilitet i samfunnsutviklingen og tillit i befolkningen”.

Les blogginnlegget til Eirik Løkke på Minervanett

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »