NYTT CIVITA-NOTAT: Svekket konkurranseevne under den rødgrønne regjering

Under valgkampen skrøt statsminister Jens Stoltenberg av at Norge er rangert som det 10. beste landet å være næringsdrivende i. En nærmere gjennomgang av årets og tidligere års Doing Business-rapporter fra Verdensbanken avdekker at skrytepunktet til Stoltenberg egentlig er svakt punkt for den rødgrønne regjeringen. Mens Norge var det 5. beste landet å drive næringsvirksomhet i i 2005, har vi falt fem plasser til 10. plass etter fire år med rødgrønt styre. Hva kan vi vente fremover?

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »